Londons bedste seværdigheder

Jeg har selv været i London 2 gange. Begge gange i form af weekendophold. Når tiden er knap og man gerne vil have så meget ud af tiden som muligt, hvordan vælger man så mellem Londons mange fine attraktioner?

For mig har det vigtigste været, at det hele lå i gå afstand fra centrum og at seværdighederne lå nogenlunde i klumper. På dén måde kunne jeg planlægge aktiviteterne ud fra beliggenhed, så vi brugte vores tid så godt som muligt. Desuden er det rart med noget variation i seværdighederne, så sanserne bliver stimuleret.

I dette indlæg har jeg samlet mine bedste tips til Londons Must See seværdigheder, som vil falde i de flestes smag. Her er lidt for alle, hvad enten du er til museumsbesøg, flotte parker, hyggelige hipster kvarterer eller wow oplevelser.

London Eye

Vi starter med den mest åbenlyse og uundgåelige. Nemlig det verdens berømte pariserhjul, London Eye. Et absolut must hvis du skal besøge byen. Den ligger ved Westminster lige ved Themsen. Området danner centrum for nogle af Londons mest populære turist attraktioner.

Ligger tæt på: Big Ben, London Dungeon, Westminster Abbey

Borough Market

Et super hyggeligt madmarked i den østlige del af London. Atmosfæren er fantastisk her, uanset om du kommer om dagen eller om aftenen. Vi nåede ikke herhen i åbningstiden, men det var alligevel én af de hyggeligste oplevelser, vi havde på vores tur.

Ligger tæt på: St. Pauls Cathedral, Sky Garden, Tower Bridge, Tower of London

Whitehall Gardens + Victoria Embankment Gardens

Denne fine have faldt vi over ved et uheld. Vi boede rundt om hjørnet fra den og kom til at forvilde os ind i parken, da vi ledte efter vores hotel den første dag. Parken var så smuk og lå tæt på London Eye. Vi besøgte den derfor hver dag på vores tur.

Ligger tæt på: London Eye, London Dungeon, Big Ben, Westminster Abbey, Covent Garden

Tower bridge

Hvis du følger Themsen fra London Eye mod Tower Bridge, har du en fantastisk gåtur i vente. Turen er dog en smule lang, men i det rette selskab og med et nysgerrigt og åbent sind, så vil du ikke fortryde valget!

Vi gik turen fra London Eye siden, forbi skate hallen, loppemarkedet, streetfood boderne og beundrede St. Pauls Cathedral på den anden side af floden. Vi nød flodens brusen, de fine lyskæder over det hele og den muntre stemning til gademusikanternes musik. Turen ledte os også forbi Covent Garden, som jeg ellers ikke havde medregnet på turen. Dette må uden tvivl det dejligste minde fra vores tur. <3

Ligger tæt på: Covent Garden, St. Pauls Cathedral, Tower of London, Sky Garden

Covent Garden

Dette hyggelige hipster kvarter er et absolut must, hvis du elsker fine og fotogene omgivelser. Det er et vaskeægte blogger trækplaster, må jeg sige! Vi skulle jo selvfølgelig også et smut forbi på vores tur. Her ligger også nogle virkelig lækre og top moderne caféer.

Ligger tæt på: British Museum, London Eye, Big Ben, London Dungeon

Buckingham palace

Endnu et must see når du er i London. På udvalgte dage er der vagtskifte kl. 12:00, som skulle være noget for sig.

Vi ville gerne have set det, men det passede simpelthen ikke ind i vores tidsplan, hvis vi skulle nå at have tid til andre spontane ting og sager, desværre.

Ligger tæt på: St. James's Park, Natural History Museum, Oxford Street

St. James's Park

Og nu hvor du alligevel tager et smut forbi Dronningens residens, så skal du ikke snydes for en hyggelig gåtur igennem St. James's Park, som ligger lige på vejen dertil. En smuk park til fordybelse og hygge.

Ligger tæt på: Buckingham Palace, Natural History Museum, Oxford Street

British Museum

Et kæmpe shout out skal lyde til Londons museum'er! London kører et genialt koncept med gratis adgang til de fleste af deres museum'er. Blandt mine favoritter er British Museum. Londons måske nok mest kendte museum. Er du til historie, flotte og fantastiske monumenter og udstillinger er dette det perfekte valg til dig! Kom i go' tid!

Lille side bonus fra den ægyptiske historie nørd: British Museum har en fantastisk ægyptisk afdeling med mange flotte mumier, som helt sikkert er et besøg værd.

Ligger tæt på: Covent Garden, Oxford Street

Sky Garden

Det er ikke sikkert, du har hørt om denne perle før. Det er én af de lidt mere undervurderede attraktioner i London, men ikke desto mindre en fantastisk oplevelse.

En offentlig botanisk have på 38. etage med byens bedste udsigt. What's not to like? Læs meget mere om vores tur i Sky Garden og få de bedste tips til dit besøg lige her.

Ligger tæt på: St. Pauls Cathedral, Tower Bridge, Tower of London, Borough Market

Piccadilly circus

Dette er ikke så meget en seværdighed, men jeg synes alligevel, at området skulle med på listen. Vi gik stort set dagligt igennem Piccadilly Circus. Det ligger ca. midt i mellem Londons største seværdigheder og Oxford Street.

Jeg husker den første gang, vi kom igennem området. Det er fyldt med smukke bygninger og high street butikker. Men hvad der imponerede mig mest, var NYC vibes i form af de store billboards. Fra jeg besøgte byen i 2016 til i år 2019, er der virkelig sket store ting og sager! Byen har fået billboards og skyskrabere og man kan virkelig mærke, at det er en topmoderne by, der er i fuld vækst, men som stadig formår at værne om traditioner og historie. Det er Piccadilly Circus virkelig et godt eksempel på.

Ligger tæt på: London Eye, Big Ben, London Dungeon, Trafalgar Square, Buckingham Palace, British Museum, Oxford Street

St. Pauls Cathedral

Én af de helt store seværdigheder i London. Katedralen er enorm og virkelig smuk. Vi beundrede den på en aftensgåtur fra den anden side af Themsen.

Hvis du er i området, så tag endelig hen at se den! Men hvis du ikke skal i nærheden af den, så er det ikke en seværdighed, du vil fortryde inderligt at have misset.

Ligger tæt på: Tower Bridge, Borough Market, Tower of London, Sky Garden

Andre besøgsværdige steder i london

  • Natural History Museum - en inderlig anbefaling herfra, hvis I gerne vil opleve natur historien. Museum'et er helt sublim, virkelig. Jeg har besøgt den på begge mine rejser og ville sikkert besøge den igen næste gang!
  • London Dungeon - noget af det sjoveste, vi har oplevet! Vil du opleve og lære lidt om Londons gruopvækkende historie på en helt særlig måde, så må du ikke gå glip af en tur i the dungeon.
  • Harry Potter, Warner Brothers Studio - er du Harry Potter fan? Jeg fortryder SÅ inderligt, at jeg endnu ikke har besøgt studiet, men jeg har desværre ikke været hurtigt nok ude efter billetterne. Lad være med at lave den samme fejl, som jeg! Book i go' tid.
  • Platform 9 3/4 Kings Cross Station - Hvis du alligevel er på Harry Potter tur, så er det et must at besøge verdens mest kendte perron!

Har jeg glemt en MUST SEE / MUST DO attraktion i London?

Følg på bloglovin' for de seneste opdateringer og på instagram for endnu mere <3

Synes godt om

Kommentarer

rejseguideafguld