Er jeg selvglad eller bare glad for mig selv?

Som offentlig person skal man ind i mellem stå til mål for andres fordomme – uanset om man er rigtig kendt, eller nærmere fritids influent.

Det er også helt ok og man skal være indstillet på det faktum, inden man vover at blotte sig offentligt på de sociale medier. Jeg er selv indstillet på det, men derfor kan man godt blive mødt af fordomme ind i mellem, som kan frustrere og irritere én lidt mere, end hvad godt er.

For et par uger siden fik jeg at vide, at jeg var ”selvglad, opmærksomhedskrævende, men faktisk ikke glad, nærmere ulykkelig og brugte instagram til at søge ros / bekræftelse”.

Jeg forestiller mig, at det nok er én af de hyppigste fordomme, der florerer på de sociale medier. Det er Jante, der stadig står rodfast i den danske mentalitet om, at man ikke må tro, man er bedre end andre og hvis folk skiller sig for meget ud fra mængden, så bliver de stemplet som selvglade og egoistiske mennesker. For at hive folk endnu mere ned, så kobler man lige medlidenhedssætningen på: ”hun gør det fordi, hun ikke har det godt med sig selv” ”hun tror, at likes booster selvværdet”.

Den irriterer mig vanvittigt meget den beskyldning. Den irriterer mig faktisk mest af alt, fordi jeg har det komplet modsat.

Jeg er ikke selvglad. Jeg er bare glad for mig selv.

Faktisk har jeg aldrig følt mig så glad, som jeg gør nu. Jeg hviler mere i mig selv og har lært at værdsætte min krop og alle mine skævheder, måske mest af alt takket være de sociale medier.

Lysten til at udfolde mig kreativt igennem billeder og tekst har virkelig rykket på mine grænser. Hvis man går både min blog og instagram igennem, skal man ikke scrolle langt tilbage, før man spotter forskellen. Mængden af billeder af mig selv er noget lavere, end den er i dag. Mit kropssprog er generelt mere akavet og usikkert.

I og med at interessen for specielt Instagram er vokset, har jeg også turdet udfordre mig selv noget mere mht. billeder af mig selv. Da jeg blev en del af teamet bag Fynske Influencers voksede selvværdet endnu mere. Jeg kan huske, jeg følte mig en del udfordret, da jeg så, hvor afslappede både Lisbeth og Jeanette havde det ved at tage billeder i det offentlige. Noget som jeg synes, var vildt fedt og virkelig inspirerende. I takt med at vi lærte hinanden bedre at kende, vovede jeg mig også ud i et uformelt shoot på caféerne til vores møder eller til vores events. Jo mere sparring, jeg delte med de andre influencere i vores community, jo bedre blev jeg til at sige ”pyt” med at folk glor og dømmer mig, jeg gør det her, fordi jeg synes, det er sjovt.

Jeg indrømmer blankt: jeg synes, det er sjovt at få lov til at brande mig selv på de sociale medier, helt specifikt på instagram. Samtidig vil jeg gerne understrege, selvom det jo egentligt burde være total unødvendigt; jeg gør det af ren og skær lyst. Fordi jeg elsker det. Fordi jeg elsker at tage billeder og inspirere andre og ikke mindst selv blive inspireret.

Jeg synes, det er fedt at få taget et godt billede og ja, selvfølgelig er det fedt med god feedback i form af likes og kommentarer, men jeg havde gjort det uanset.

Instagram har styrket mit selvværd og glæden ved mig selv

Jeg ved godt, at de sociale medier er berygtede for at forværre piger og unge kvinders selvværd, men jeg vil vove at påstå, at de har styrket mit.

De har lært mig at elske min krop på ny. At acceptere mine skævheder og at det er ok at erkende, at det hele ikke er perfekt hele tiden. Det perfekte skal ikke stå i vejen for det gode. Et virkelig godt citat, som jeg har taget til mig og prøver at leve op til.

Jeg er også blevet en del at et inspirerende og ikke mindst støttende fællesskab. Fynske Influencers, hvor vidensdeling er et keyword. Hvor vi ikke arbejder mod hinanden, men med hinanden. Konkollegaer.

De har givet mig et frirum, hvor jeg kan bryde ud af mine hverdagsrammer og sparre med andre. Hvor jeg kan udfolde mig selv og vokse som person. Nogen bruger deres tid på heste, bøger, computerspil eller andet. Det er deres hobby, dette er min.

Nej, jeg bruger ikke sociale medier, fordi jeg er selvglad og søger bekræftelse pga. usikkerhed. Jeg er på, fordi jeg godt kan lide det.

Ja, jeg poster mange billeder af mig selv. Ikke fordi jeg er selvglad, men fordi jeg er blevet oprigtig glad for mig selv. Cheers to that!

Følg på bloglovin' for de seneste opdateringer og på instagram for endnu mere <3

Synes godt om