Personal stuff

Hvad jeg virkelig ønsker mig til jul

Julen er en finurlig ting, hvis I spørger mig.

Det er en højtid, som jeg ser noget så inderligt frem til hvert år. Og alligevel er det også en højtid, som giver mig en smule mavepine. Julen er en hyggelig tid for nærvær, familie og det er netop samværet, man fejrer. Alligevel har jeg haft kæmpet med julestemningen de sidste maaaaange år.

Jeg har virkelig forsøgt årene igennem at opnå den rene julestemning. Det har jeg gjort ved at sørge for at prioritere de ting, der betyder noget for mig i julen. Samværet og hyggen. På trods af det, har jeg endnu ikke opnået julestemningen.

Jeg tror, det skyldes, at julen altid har været et ømt punkt i min familie. Det er egentligt noget, vi alle sammen har set frem til, men år efter år har julen været fuld af skænderier og det har været en meget kaotisk tid. Ikke noget man normalt forbinder med den hyggelige juletid. I mine voksne år kan jeg godt mærke, at det er noget, der har gjort det svært for mig senere hen at mærke julestemningen. Nok fordi jeg altid går rundt med en lille frygt inden i maven over, om det kommer til at gå lige sådan igen.

Det har faktisk fyldt så meget i mit liv, at jeg de sidste 8 år ikke har haft fejret jul hjemme ved mine forældre og mine søskende mere end 2 gange. Enten har jeg holdt jul selv, hos min mormor eller ved min daværende svigerfamilie. Sidste år holdt jeg jul hjemme for første gang i mange år. Det var hos min søster, sammen med hendes kæreste og min far og det var faktisk den hyggeligste jul, jeg nogensinde har holdt derhjemme. Fælles for mine vellykkede juleaftener har været, at det har været uden min mor. Det er måske lidt hårdt at skrive. Men uden hende, har vi ikke haft alt balladen og brokkeriet og alt det råben og skrigen, der som regel følger med.

I år holder jeg jul hjemme ved Kenneths familie i Tromsø, som ligger langt oppe i Norge. Jeg glæder mig virkelig og krydser noget så inderligt fingre for, at jeg bliver ramt lidt af den rare julestemning. For det, jeg ønsker mig aller mest i mit voksne liv, er, at få lov til at opleve den vaskeægte juleglæde igen. Forhåbentligt hjælper en tur til Tromsø med hvid jul og masser af vinterhygge på det. <3

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG