Interior decorating

Magiske fristelser fra Rømø

Er der nogen af jer, der kender til Rømø? Den lille ø i vesterhavet, som er fastgjort til Sønderjylland med en dæmning? Øen, som bliver ædt op af havet og siges at være væk om nogle hundrede år?

Does any of you know of Rømø? A small island in the north sea which is bound to Southern Denmark by a dam? The island which is eaten by the sea and is said to be gone in a couple of hundred years?

Som Sønderjyde har jeg besøgt øen utroligt ofte. Som lille tog mine forældre mine søskende og jeg med til stranden flere gange om året. Både om vinteren, som om sommeren. Om sommeren pakkede vi håndklæder og badetøj og plaskede rundt i havet. Om vinteren gik vi ture langs vandkanten og samlede muslinger og hvad vi nu ellers stødte på.

For første gang i et par år var jeg med min mormor et smut på Rømø i onsdags. Vi tog godt nok ikke et smut ned til stranden, men gjorde holdt lige inden ved Lakolk, som området med butikker hedder. Her tog vi et smut forbi det gamle lysværksted, hvor jeg som barn har lavet gud ved hvor mange lys med min familie. Noget, der både krævede tid og ikke mindst tålmodighed.

Værkstedet har de sidste mange år fungeret som halvt værksted og halv butik med alt lige fra skrammel, til legetøj, indretning og nu også specialiteter. Der var mange fristelser specielt i blandt sidstnævnte. Jeg kom heller ikke tomhændet fra butikken, som I kan se. :o)

As a southener of Denmark I have visited the island quite a lot. As a child my parents would take my siblings and I to the beach there multiple times a year. Summer and winter. In the summer we packed towels and bathingsuits and played in the sea. In the winter we would take long walks down the beach and collect seashells and whatever we would find.

For the first time in years I revisited the island with my grandma this Wednesday. We skipped the beach and made hold in Lakolk which is the name of the area with all of the shops. Here we went to the candle workshop where I as a child has made quite a lot of candles with my family. Something which required time and not least patience.

The workshop has been functioning as half a workshop and half a store for many years now and offers everything from garbage to playtoys, interior decorations and now also specialties. Especially among the specialties were a lot of temptations. And as you can see I didn’t leave the shop emptyhanded. 

Denne brevpresser – den kunne jeg altså ikke stå for! Jeg har altid haft en ting for glimmer og de lidt eventyrlige ting, men har været ret god de sidste par år til at afstå dem, så mit hjem og min tøjstil blev mere stilrent.

Da jeg så denne kunne jeg dog ikke stå i mod. Jeg har i længe kigget lidt efter diverse brevpressere, men har synes, at 400kr for sådan en lidt “jeg-kommer-ikke-til-at-bruge-den-alligevel”-genstand var lige i overkanten. 149,- derimod, det kan jeg godt leve med og så kom denne med hjem at stå på bogreolen i vores kontorhjørne.

This bookend – I couldn’t get my eyes off it! I’ve always had a thing for glitter and magical things but have resisted the temptations the last couple of years to keep my interior og style more stylish.

When my eyes caught this – I had to give in. For a long time I’ve been looking at bookends but thought 54€ were too much. 20€ on the other hand was much more reasonable. This bookend was then added to my collection of things and is now decorating my bookshelf.

Sidste år til jul var vi i familien samlet til vores aller første juleweekend (hvor vi alle sov hos min kære mutti weekenden igennem og havde arrangeret juleværksteder, juleudflugter mv.) og i denne anledningen holdt vi selvfølgelig også en pakkeleg. Jeg er typen, der udelukkende køber gaver til arrangementet, som jeg selvfølgelig selv kunne tænke mig – og så plejer jeg at gå efter dem, haha.

Dér havde jeg fundet en æske med himalaya salt i Søstrene Grene. Den smuttede min bonussøster desværre med og siden da har jeg været på udkig efter et godt alternativ (Søstrene Grene stoppede nemlig med at forhandle dem efterfølgende).

Himalaya salt kan fås over det hele, men jeg er jo lidt krævende, så det måtte jo selvfølgelig også godt være smukt at se på, så jeg kunne udstille det på min string pocket hylde i køkkenet – og så skulle det også være praktisk, helst med en kværn. Dét fandt jeg på Lakolk og til den nette sum af 65kr, så skulle den bare med hjem. :o)

Last year at Christmas my family was gathered for our very first Christmasweekend (in which we all stayed at my mother’s and had arranged different Christmas workshops and excursions aso.). In the occasion we had arranged a present game (Danish Christmas game in which you bring small presents and play to win them). I am the type who only buys presents I would like to win myself – and then I usually go for them, haha.

I had found a small box of himalaya salt in Søstrene Grene. My bonus sister got away with it unfortunately and since then I have been on the lookout for a good alternative (Søstrene Grene stopped the sale of it afterwards).

You can get himalaya salt everywhere but I am a little demanding. Of course it had to be decorative in which I would be able to decorate my string pocket shelf with it. But it also had to be practical, preferably with a mill. That I was able to find at Lakolk for just 8€. There was no way I couldn’t bring it home with me then. :o)

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG