Wanderlust

Hjemme fra Tyrkiet igen

Hej kære læsere <3

Så er jeg atter tilbage bag tastaturet efter en uge fuld af sol og kolde drinks. Som nogle af jer måske havde fået med på bloggen, skulle jeg nemlig ud at rejse med min kæreste og min lillesøster.

Mine forventninger til denne rejse var nærmest lig nul. Jeg har ofte hørt begejstrede fortællinger om Alanya, men er aldrig selv blevet grebet eller fortryllet af lysten til at se byen selv. Vi bookede ferien tilbage i februar, mest af alt som en garanti for noget sommer og forbi det var utroligt billigt, nu hvor Tyrkiet var blevet ramt af så meget terror året forinden og folk derfor var ret afholdne for at tage afsted.

I am once again back behind my laptop after a week of sunshine and cold drinks. As some of you might read on the blog previously I was travelling to Turkey with my boyfriend and my baby sister.

Truth be told my expectations to this particular trip was about zero. I have often heard exciting tales of Alanya but I was never really caught in its magical lust myself. We booked the trip out of the pure garanty of sun and because it was very budget friendly. The year before Turkey was hit by a lot of terror attacks (mainly Istanbul, I believe) and due to that people were very sceptic about travelling to this destination which pushed the prices down.

Det første jeg lagde mærke til ved ankomsten, var alle de fantastiske bjerge, der omkransede Alanya. Jeg vidste godt, at der vidst nok var en smule i nærheden, men jeg havde aldrig forestillet mig noget lignende dette. Jeg er stor fan af udsigten til bjerge, så dette var et kæmpe plus i min bog.

Vejret var selvfølgelig også fantastisk. Det dryppede en lille smule den ene aften, men ellers havde vi over 30 grader hele ugen. Det krævede en smule tilvænning fra min side af i starten. Jeg bøvler nemlig lidt med varme rent fysisk, hvor jeg godt kan blive disorienteret, svimmel og overophedet uanset vandindtag, som jeg ellers er meget opmærksom på. Dette oplevede jeg for første gang rigtigt, da vi boede i Dubai, hvor jeg prøvede at sole mig 2-3 gange i vores 4 måneder i emiratet. Efter blot en halv time hver gang fik jeg besvimmelses symptomer og måtte ned under aircon og komme mig. Det var nogle meget grimme oplevelser, som jeg har lært en del af.

The first thing I realised about Alanya at our arrival was the amazing mountains that surrounded the city. I knew the fact that there were some mountains in the area, but I had never imagined anything like this. Since I’m a big fan of mountain views this was a nice surprise!

The weather of course was amazing. It dripped a little on one of the evenings but otherwise we experienced +30 degrees the entire week. On my part I had to get used to the overwhelming heat on the first days. I struggle physically with heat and experience at times disorientation, dizziness and get easily overheated no matter the water intake which I am very much aware of. I experienced this the first time when we lived in Dubai. I tried to sunbathe 2-3 times during our 4 months in the emirate. After just half an hour I experienced black out symptoms and had to lie down under the aircon to recover. It was very displeasing experiences which I have learned a lot from.

Som sagt, havde jeg nul forventninger til Alanya og det kom mig vidst en smule til skamme. Jeg er typen, der helst ikke rejser til den samme destination mere end én gang fordi “Der er så meget derude at se, hvorfor spilde tiden på det samme sted så..”. Allerede på turen hjemad snakkede vi om Når vi skal derned igen..  Så som I nok kan regne ud, har ferien været noget af en success. Det er også første gang at jeg oprigtigt har været ked af at skulle tage hjem fra en rejse. Normalt glæder jeg mig lidt til at komme hjem igen, uanset hvor god en ferie har været, men denne gang havde jeg det anderledes.

Alanya er en skøn by og som sådan tror jeg ikke, det er destinationen, der gjorde det store udslag på vores ferie. Det var vores omgivelser, vores gode oplevelser og i særdeles det fantastiske hotel vi boede på, som forstod at få deres gæster til at føle sig hjemme og ikke mindst underholdt.

Det er bestemt ikke sidste gang, at vi har været her! 🙂

As said I had no expectations to Alanya at all and afterwards it has made me a bit shameful. I am the type who normally don’t travel to the same destination more than once because there’s so many unseen places out there, why travel to the same then? Already on our trip home we were talking about “When we’re going back..”. As you can figure out then we had a very successfull trip. It is also the first time ever I have been truly sad about going home from a vacation. Normally I’m looking forward to getting back home again no matter how good the vacation was – but not this time.

Alanya is an amazing city but I don’t think it was the destination who made the trip this special. It was our surroundings, our good experiences and probably mostly the amazing hotel we stayed at which really knew how to make their guests feel at home and not least entertained.

When all that is said I must say that this surely wasn’t the last time staying here!

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG