Interior decorating

Tæpper med sjæl – og holdning!

127

Beni Quarain tæppe, model Khadija

Jeg har i længe sukket langt efter smukke æstetiske gulvtæpper til vores stue, men det er altså ikke nemt, når man er kræsen! Tæppet skulle være moderne, lækkert og ikke mindst minimalistisk, så det ikke var for dominerende i vores lille stue.

Sådan et tæppe fandt jeg hos Sukhi, der tilbyder et stort udvalg af håndlavede, autentiske tæpper. Jeg faldt pladask for deres fine Beni Quarain tæpper med det samme og var slet ikke i tvivl om, at det var sådan et tæppe, der skulle pryde vores stue. Foruden det smukke ydre, så rummer tæppet også en god historie – tæppet er nemlig blevet håndlavet i Marokko, hvor typen af tæpperne også stammer fra. Sukhi er desuden også en virksomhed med et socialt foranliggende i lokalområdet, hvor kvindernes arbejdsforhold er førsteprioritet.

Under min korrespondance med virksomheden fik jeg muligheden for at interviewe medstifter Nasia omkring hendes virksomhed, idégrundlag og ikke mindst deres smukke tæpper.

.

123125

Her ses Nasia med det marokkanske team af håndværkere

Hvordan opstod idéen bag virksomheden?
“Igennem én af mine rejser, hvor jeg desuden elsker at undersøge nye håndlavede tekstiler, faldt jeg pladask for de smukke tæpper, som jo ellers er svære at finde. Jeg ville skabe en måde, hvorpå andre kunne få tæpperne til en overkommelig pris og samtidig hjælpe håndværkerne”.

De kvindelige håndværkere arbejder i gåafstand til virksomheden og har mulighed for at tage tæpperne med sig hjem og arbejde hjemmefra. På den måde formår de samtidig med at tjene penge, også at ordne alle de huslige ting, da de kan arbejde på tidspunkter, der passer dem bedst. Foruden fleksibiliteten får håndværkerne 2-3 gange så meget i løn en gennemsnitslønnen i området og de har derved også råd til at forsørge deres familier og holde deres børn i skole.

.

124

Afstanden mellem køber og væver er ganske kort: når du modtager dit nylavede tæppe, hænger der det fineste hangtag, hvoraf det fremgår hvem, der har vævet lige præcis dit tæppe. Hvis man skulle have lyst, er det endda muligt at sende en personlig hilsen til væveren på Sukhi’s hjemmeside, hvor man kan takke dem for det fine tæppe.

.

130

Til jeres Beni Quarain tæpper bruger I noget særlig fint uld fra får i bjergene, kan du fortælle noget mere om historien bag ulden?
“Vi besøgte vores får på én af vores rejser, en race fra oldtiden, som giver en fantastisk naturlig uld, som gør tæpperne helt specielle. Vi bruger kun 100% ægte uld og vi opnår farverne igennem kemikaliefrie farvninger. Igennem vores rejser blev vi imponerede over de smukke materialer og den følelse vil vi gerne dele med vores kunder, når de køber vores tæpper. Vi benytter os kun af materialer i absolut højeste kvalitet.”

.

128

Hvilket er jeres tæpper er din egen favorit og hvorfor?
“Det må være vores Beni Quarain tæpper, Malika modellen fra Marokko er min favorit. Jeg elsker uldens blødhed, ægtheden og det tidsløse udtryk i tæppet. Tæppet er håndvævet kombineret med stamme symbolerne, hvilket gør det til et unikt stykke kunst”.

Hvad er dine bedste tips til vedligehold af de håndvævede tæpper?
“Støvsug dit Berber tæppe hyppigt. Undlad at bruge en støvsuger med en tæppebanker eller en roterende børste, da det vil få tæppet til at fnugge og flosse. Det ødelægger tæppet. Tæppet bør kun rengøres med et støvsuger rør, jo kraftigere sugning, desto bedre. Vær forsigt, når du støvsuger, ellers kan du risikere at ødelægge fibrene. Husk blot 3 ord: langsom, rolig og grundig”.

.

126
ga
Jeg er blevet så glad for mit fine tæppe, som pynter så smukt herhjemme. Det er helt perfekt! OG SÅ BLØDT! Man skulle tro, det var løgn. Ollie (katten) var lidt skeptisk til at starte med, men han er også selv gået hen og blevet ret glad for det.

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG