Food & Drinks, Wanderlust

Michelin mad til småpenge

Costes Downtown
Vigyázó Ferenc utca 5

101

Jeg synes helt sikkert, at denne oplevelse fra Budapest fortjente et helt indlæg for sig selv her på bloggen! Hvis I følger mig på snappen (nikkilunds) eller på instagram (også nikkilunds), så har I sikkert allerede fået et lille indblik i vores gode, helt sikkert den bedste, aften i Budapest – nemlig aftenen, hvor vi var forbi én af de mange berømte michelin restauranter, byen har at byde på.

Vi havde bestilt bord til kl. 20:00 på Costes Downtown og meget forventningsfulde besluttede vi os for at bestille den helt store omgang – at gå all in på oplevelsen, nu hvor vi var der. Se med nedenunder! 🙂

.

9192

Denne oplevelse havde vi glædet os speciel meget til og vi havde derfor også gjort lidt ekstra ud af os selv i anledningen. Forventningerne strålede nærmest ud af os og vi var også hurtigt afklarede med, hvad vi skulle have: en 6 retters menu med tilhørende vin.

Da den utroligt flinke vinskænker spurgte, om vi kunne tænke os at starte med et glas champagne eller en cocktail, var vi slet ikke i tvivl – vi skulle da selvfølgelig have et glas champagne til ære for os selv og turen.

Champagnen er uden tvivl den bedste, jeg nogensinde har fået. Ét glas kostede 6.000 forint, hvilket svarer til omkring 150kr. Til champagnen fik vi en lækker appetizer bestående af nogle sprøde chips, den ene en kaviar chips med noget creme og den anden en cheddar chips med tartar. Mums, det var godt!

.

9495

Første og anden forret
Disse to retter gør sig slet ikke så godt ud på billederne, som de gjorde i virkeligheden – de blev nemlig serveret uden “sovsen” til at starte med og efterfølgende hældte tjenerne “sovsen” ud over vores retter samtidigt.

Det er dog vigtigt at pointere, at retterne var kolde, hvilket faktisk kom bag på mig begge gange. Retterne var yderst friske og velsmagende.

.

98

Første hovedret

.

10099

Anden hovedret
Som nok uden tvivl er noget af det aller lækreste mad, jeg nogensinde har fået! Alt spillede bare og nuancerne i maden var fantastisk. Holy moly.

.

102103

Tredje hovedret
Synet af denne ret fik tænderne til at løbe i vand. Prøv lige at se den smukke farve på kødet! Foruden at være utroligt indbydende, så var den selvfølgelig også virkelig velsmagende. Igen må jeg konkludere, at denne ret nok kommer på top 5 over bedste retter, jeg nogensinde har fået serveret.

.

105106

Ostetallerken, samt før-dessert
Vi kunne enten vælge mellem to omgange desserter eller en anretning med ost og én dessert. Eftersom vi er lidt osteglade og var bange for, at vi blev lidt klamme på to omgange desserter, valgte vi derfor at gå med osteanretningen.

.

108107

Desserten
Da tjeneren kom med denne ret til os og præsenterede det som gulerodskage, lyste vores øjne op og min veninde udbrød: “Man skulle jo tro, at de kendte os!”. Min absolutte yndlingskage igennem tiden er og bliver gulerodskage og det er også en meget elsket ret hos hende. Vi har faktisk flere gange snakket om gulerodskage og opskrifter (hun er stor bageentusiast og bagerlærling), så det var virkelig vores dessert – og den smagte lige så godt, som den så ud! 🙂

.

109

Tak for besøget -snack
Da vi havde færdiggjort vores utroligt lækre dessert og helt sikkert den bedste gulerodskage, jeg nogensinde har smagt, sad vi og fik drukket det sidste af vores glas dessertvin. Oven på ét glas champagne, 4 glas hvidvine og 2 glas rødvine kunne vi efterhånden godt mærke det. :o)

Efterfølgende bad vi om regningen hvortil de kom med denne lille overraskelse med hjemmelavet skumfidus, frugtgele, macaroon og chokolade med likør. Tak for i aften!

.

11193

Vi valgte at gå all in på michelin oplevelsen – for hvor tit har man mulighed for at forkæle sig selv med sådan en lækker omgang?

Som tidligere nævnt bestilte vi 6 retters menuen med vin parring til, samt et glas champagne. Men den hurtige læser, hvis man altså har læst med hele vejen, vil bemærke, at vi faktisk fik serveret 10 retter inklusive appetizer og overraskelsen til sidst, foruden de 6 glas vine og champagnen – det er altså noget af en omgang!

Vi mødte på restauranten kl. 20:00 og betalte regningen lidt over midnat. 4 timer! Jeg har seriøst aldrig siddet og spist i 4 timer! Og det skyldtes altså ikke, at der gik lang tid mellem retterne – max 10 min i mellem de tog resterne og serverede den nye ret. Oplevelsen alt i alt var helt fænomenal og alle pengene værd! Jo, det blev lidt dyrere, end vi først havde antaget (ca. 1.500kr pr. mand inklusive drikkepenge (regner de selv ud på regningen)), men denne aften gik hen og blev det absolutte højdepunkt på hele turen. I bund og grund er 1.500kr for sådan en omgang jo egentligt heller ikke så meget – det får man i hvert fald ikke i Danmark :o)

Læs også: Nogle af mine Budapest højdepunkter

.

Tip: Kunne du godt tænke dig at få michelin oplevelsen, men måske ikke vil af med 1.500kr, så kan du med fordel bestille bord til frokost og få en 3 retters frokostmenu til ca. 300kr.

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG