Food & Drinks

Det sorte salt og olivenolie med chili

16

Jeg elsker, fine æstetiske produkter i madlavningen, som foruden den gode smag og høje kvalitet også gør sig godt ud i køkkenet. Det har ofte været at se på bloggen, hvor jeg har lagt diverse billeder ud af bl.a. Nicolas Vahe’s vidunderlige krydderier, som jeg er stor fan af.

Som følge af min glæde for skønne og ikke mindst smukke produkter i køkkenet, så vil jeg lige her vise to af mine favoritter frem; Mill & Mortar’s sorte finishing salt og Nicolas Vahe’s oliven olie med chili.

Læs også: Lækre fiskedeller med sprød salat

.

1819

Nicolas Vahe oliven olie med chili, 69kr
Denne olie fik jeg af min søde veninde, Lotte, i sidste weekend, da hun kom forbi til fest. Hun kender til min kærlighed for hans produkter, så hun havde været ude at købe et eksemplar mere til min samling. Denne olie havde jeg faktisk ikke prøvet forinden, men siden sidste uge har jeg dog allerede fået den afprøvet et par gange.

Chilien ligger som en mild undertone i den lækre oliven olie og personligt synes jeg, at den er rigtig god til at stege grøntsager i.

Læs også: Nicolas Vahe

.

20

Mill & Mortar’s sorte salt, 39kr 
Jeg ejer efterhånden mange forskellige varianter af salt, alt lige fra Læsø salt til Nicolas Vahe’s salt med rødbede og skalotteløg (en sikker vinder!) til spansk salt med chili, men intet i stil med denne helt specielle én af slagsen.

Salten her er mest af alt til show. Det er ikke en salt, som du vil smide i en gryderet, men som finish til fx en æg og reje mad, hvor det sorte salt rigtigt kan gøre sig til i den hvide mayonnaise. Salten har en rigtig lækker og stærk, gennemtrængende smag og man behøver derfor ikke så meget, når man står og pynter sin mad. Netop af den årsag synes jeg heller ikke, at prisen er så gal.

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG