Food & Drinks

Kefir – Mirakelproduktet du er nødt til at have i dit køleskab

2526

Jeg stødte for første gang på fænomenet “Kefir” for omkring et halvt års tid siden, da @mortilelliot skrev om det på hendes instagram. I er måske stødt på Simone, kvinden bag den fine instagramprofil, før – hun blogger også her på Bloggers Delight på mortilelliot.bloggersdelight.dk, hvor hun skriver om det at være ung mor, veganer og desuden giver mange gode tips til en mere miljørigtig hverdag. Hvis I ikke allerede følger hende, så synes jeg da helt sikkert, at hun er et klik værd. :o)

MEN det var igennem hende, at jeg stødte på ordet kefir. Kefir er en symbiose af bakterier og svampe, som producerer mælkesyrebakterier. Det er gode bakterier, som lever i vores tarm og som er medvirkende til at skabe en bedre balance i tarmen, samt styrke immunforsvaret. Nogle kloge hoveder mener desuden at mælkekefir kan kobles til en længere levetid. Det lyder ikke helt tosset, vel?

Læs også: Drop slankekurene!

Jeg opdagede i sidste uge, at vi havde fået Arlas Kefir på hylderne i Bilka og jeg følte mig derfor temmelig fristet til at afprøve vidunderproduktet, som stod til en flad 10’er. I første omgang blev den dog stående på hylden, da jeg ikke var helt sikker på, om det var noget for mig. Anden gang jeg stødte på den, kunne jeg dog ikke lade være, nu skulle jeg altså prøve det!

.

2324

Alle de sundhedsmæssige goder talte for at skulle prøve kefiren, men personligt er jeg typen, der, uanset HVOR sundt og godt noget er for mig, kun indtager det, hvis jeg rent faktisk også kan lide det. Jeg kunne aldrig finde på at indtage noget dagligt, hvis jeg ikke kunne lide det. Så sundhedsfreaket har jeg dog aldrig været. :o)

Derfor var jeg også lidt nervøs for, om jeg overhovedet ville kunne lide produktet. Det fandt jeg så ud af i går, da jeg endelig tog mig sammen til at prøve det. Kefiren kan sammenlignes en smule med kernemælk – den syrlige og friske smag, dog i mindre grad, samtidig med at den har en helt glat og luftig konsistens. Alt i alt var det en utrolig lækker smagsoplevelse og overhovedet ikke så “farligt”, som jeg måske havde frygtet.

Som I kan se på billederne, så valgte jeg at toppe kefiren med blomme, speltgryn, chiafrø og passionsfrugt. Det gav en god balance med det syrlige og friske fra kefiren og det søde fra passionsfrugt og blommen.

Læs også: Huevos rancheros – Morgenmad med fut i!

Har du også overvejet at give dig i kast med kefir, så synes jeg bare, du skal komme i gang! Det er en lækker erstatning til den klassiske yoghurt eller som et let mellemmåltid og så kan du jo bruge den som erstatning for mælk i dine smoothies eller bagning. Et alsidigt produkt, som du bare er nødt til at have i dit køkken. 🙂

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG