Personal stuff

Hvorfor Bilka er den fedeste elevplads, du kunne forestille dig!

41

Jeg tænkte, at jeg det var på tide, at jeg fortalte en smule om, hvad det egentligt er, at jeg laver til hverdag, da jeg jo trods alt bruger en stor del af min tid på det og går rigtig meget op i det.

Siden d. 1. maj sidste år har jeg været elev i Bilka Odense, hvor jeg har ansvaret for Sportsafdelingen. Jeg står for al opfyldning, at tjekke for udsolgtssituationer, tjekke op på tal som stykregnskaber, omsætning mv. og så skal jeg desuden gøre mit bedste for at vise afdelingen fra sin bedste side af. Det betyder, at jeg bruger utrolig meget tid på at lave vareoplæg, at rykke rundt på varerne, skilte og hvad der ellers hører med til.

Læs også: SoMe ambassadør, mini mor og linedance; lær mig bedre at kende!

Senest har jeg været i gang med et lidt større projekt i afdelingen – jeg har fået skiftet to rundeller med Adidas bukser og softshell jakker ud med ovenstående bord. Det skaber noget luft i afdelingen og giver godt blikfang og bryder, så det bliver en smule mere spændende at kigge på. Her har jeg mulighed for at lave flotte oplæg – som jeg elsker! Jeg leger med farverne i tøj, samt mikset med foldede t-shirt og bukser, sko mv., så man ikke bare får et kedeligt bord med en masse jeans på; det skal nemlig helst ikke se for ensformigt ud og så skal det desuden inspirere kunden, gerne til noget merkøb. 🙂

.

495051

Der er stor forskel på typen af vareoplæg i butikken. Generelt er tekstilafdelingen den afdeling, der har den absolut største frihed og vi har, heldigvis, en del af sige selv – reelt set tager jeg nok 90% af beslutningerne i “min” afdeling. Selvfølgelig kan der være ting, som jeg skal rådføre mig med min afdelingsleder, samt sektionschef om. Andre gange er jeg nødt til at have fat i vores indkøbsafdeling eller direkte til leverandørerne, men oftest har jeg frie hænder og tillid fra mine overordnede til, at jeg sagtens kan finde ud af at tage de rigtige beslutninger.

Oplægget på bordet er én af de federe opgaver – jeg har totalt frie hænder og har endda selv været med til at vælge hvilke manequinner, jeg skulle have på bordet og hvordan de skulle stå. Det var ren leg fra min side af og jeg kan igennem sådanne oplæg rigtigt udfolde mig kreativt.

Læs også: Jeg pakker taske til skoleophold

Andre oplæg er nøje planlagte, som fx det ovenstående. Det gælder typisk vores sortimentsvarer, varer som man altid kan finde i Bilka. Så får jeg et space tilsendt (en “plantegning”), som I kan se på det 1. af de 3 billeder. Så rydder jeg de meter, som oplægget skal have og hænger spyd og bjælker, som instruksen lyder på. Derefter placerer jeg varerne efter tegningen – her kigger jeg på stregkoder – blot én enkelt på hver spyd, hvilket kaldes et varespejl. Så kan jeg se, hvordan oplægget skal se ud og hvilke varer, der skal hænge hvor, ligesom I kan se på billede 2. Til sidst fylder jeg så varerne op, laver hyldeforkanter (de små digitale priser, som hænger over varen) og eventuelle skilte.

Disse typer af opgaver, synes jeg, er lidt kedeligere, men det hører jo også med til arbejdet. :o)

.

48

Som I sikkert har fået indtrykket af, så er det langt fra kun vareopfyldning, der står på min dagsorden, når jeg møder på arbejdet. På det seneste har Bilka Odense desuden også vægtet vores facebook side noget højere. Det har betydet, at jeg har fået lov til lege lidt ekstra med nogle af vores varer ind i mellem, når vi gerne vil have nogle af dem formidlet ud på siden.

Fx for to ugers tid siden, da min kære kollega havde en masse pumps, som hun skulle have solgt til billige penge (49kr!!) – det ville vi jo helst gerne have reklameret lidt for. Derfor fik jeg nogle af de fine pumps og så blev der ellers sat gang i idéerne. Det endte pludseligt med, at jeg stod ude i vores havecenter og var i gang med at lave et mindre oplæg og fik taget nogle påskeinspirerede billeder, som vi senere fik smidt på vores facebook side.

Det var i sandheden et sjovt afbræk i en ellers hektisk hverdag!

.

52

Som I sikkert ved fra jeres egne jobs, så er det langt fra alle opgaver, der er lige fede. Jeg klappede i hvert fald ikke i hænderne af begejstring, da jeg mødte ind om morgenen til denne hasteopgave. Det sker ind i mellem, at vi skal sende nogle varer retur, hvilket kan være et resultat af mange forskellige ting og kan ske fx ved aftale med leverandører (hvis salget fx ikke har været som forventet). Det skete så også denne morgen.

Der var dog ikke tale om et par kasser varer.. Desværre. Kan I se jernburet i baggrunden? Den var helt fuld af sko, som skulle sendes retur – og som I kan se på mit papir, så har jeg allerede været i gang med at tælle op til flere varer.

I sådan et tilfælde skal jeg finde alle varerne, sortere dem, tælle dem (efter model og størrelse, ØV!) og pakke dem pænt sammen. Så skal de pakkes på en palle, wrappes i plast og så skal der laves en returnering – jeg skal skrive hver eneste stregkode ind i vores system og skrive antal. Dette tog mig hele dagen og jeg endte endda med at arbejde 2 timer over for at kunne nå det. Puha for en omgang!

.

I ovenstående video kan I se nogle af de projekter, jeg har været i gang med inden for de seneste par uger – nemlig at trylle lidt med vores mærkevarer. For at sige det rent ud, så lignede det sgu lort, inden jeg gik i gang. T-shirt på t-shirt og det var ikke spor inspirerende. Det skulle der da selvfølgelig gøres noget ved!

Det var et tidskrævende arbejde og tog mig en hel arbejdsdag: jeg skulle hente hylder og spyd, varer skulle af og varer skulle så igen op og sammensættes efter farver og jeg arbejdede meget i at krydse farverne og tilsætte komplimentærvarer (fx sokker og sko). Jeg synes selv, at resultatet blev super godt – det var hårdt, men bestemt besværet værd!

Læs også: Hverdagsglimt fra skoleopholdet

Dertil fik jeg desuden at vide først på ugen, at de kunne se det (og mit fine mærkevarebord) i vores omsætning, hvor jeg havde haft stigning i salget af mærkevarer. FEDEST! Det er virkelig fedt og sejt at kunne se, at éns hårde arbejde har betalt sig og at jeg så oven i købet kan få noget ekstra omsætning ud af det.

Det er noget af det, jeg elsker ved mit job; det er hårdt og det går stærkt, men hvis du virkelig giver dig 100%, så får du lige så meget ud af det. Det er dét, der gør, at en elevplads i en stor detailforretning, som fx Bilka, skiller sig ud – dét og at jeg så ikke bare bliver behandlet som en elev. Jeg har mit eget ansvarsområde og jeg bliver udfordret noget mere, end jeg ville kunne være blevet i en alm. specialforretning.

Så hvis du, ligesom jeg, er glad for at have travlt, at blive udfordret og ikke bare gider at fylde varer op og rydde op, men gerne vil have fingrene nede i mulden og føle, at du rent faktisk gør en forskel, så kan jeg kun anbefale dig at søge elevplads hos Bilka – et godt valg, hvis du gerne vil fremad.

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG