Tips & Guides

3 spændingsfilm du burde se i weekenden

3031

Gone Girl (2014)
4 ud af 5 stjerner

Denne film er baseret på bogen af samme navn og er virkelig veludført. Den indeholder et sublimt hold af skuespillere, som gør deres arbejde til UG. Jeg selv havde læst bogen i forvejen og havde derfor utroligt høje forventninger til filmen og var usikker på, om de formåede at leve op til bogen, men det gjorde de så sandeligt.

Filmen handler om et ægtepar, der måske på ydersiden fremstår perfekt og velpoleret, men bag facaden er der skår i forholdet. Pludselig forsvinder konen og hele nationen retter det mistænksomme blik mod manden, som oplever at alle beviserne hober sig op imod ham. Sagen er dog ikke så lige til, tværtimod og filmen formår at chokere én gang på gang. Plottet har noget af et tvist og man kan ikke lade være med at blive grebet af historien, som er noget mere komplekst og uhyggeligt, end som så. Helt sikkert et kig værd!

.

32

The Changeling (2008)
3,5 ud af 5 stjerner

Denne film er måske ikke for enhver. Den er en smule kompleks og man kan måske godt ryge af vognen en gang eller to undervejs. Hvis du dog vælger at give filmen en chance, så står du overfor én af de mest gribende film, der er lavet i nyere tid. Filmen i sig selv er chokerende, men når man så hører, at filmen ikke bare er baseret på en virkelig hændelse, men rent faktisk er sand hele vejen igennem, ryster man i sin grundvold.

Vi befinder os i 1920/30’erne og selvom det ikke engang er 100 år siden, synes situationerne at ligge så langt fra vores hverdag, at man knap tror, at det er rigtigt. Men det er det. I filmen følger vi en moder, hvis søn pludselig forsvinder. Hun melder ham savnet og inden længe dukker politiet op med en dreng, som de mener, er sønnen. Moderen, spillet af Angelina Jolie, påstår dog med det samme, at det ikke er hendes søn, men ingen vil tro på hende, for hun er jo bare en kvinde. I sin kamp på at finde hendes rigtige søn, og få folk til at tro på hende, må hun dog virkelig gå igennem mange udfordringer. Det synes umuligt at få hendes egen søn tilbage.

.

3536

The Girl on the Train (2016)
5 ud af 5 stjerner

Denne film må uden tvivl være den mest spændende, jeg har set i længe. Hold da op, hvor bliver man bare kastet rundt i manegen undervejs i filmen. Plot twists så det siger spar to, men hvis du er ligesom jeg og er en smule (læs: meget) træt af altid at have følelsen af, at man har regnet filmen ud inden for de første 10-15 minutter, så vil du nyde det! Filmen minder en del om Gone Girl, men det er der bestemt ikke noget negativt ved, tværtimod. Der hersker en vis mystik over hele handlingen og det er fedt, som seer at føle sig taget med bukserne nede gang på gang.

Vi følger en kvinde, der har mistet alt, hun havde kært. Hun befinder sig på livets bund og har fundet en vis form for trøst ved at observere et hus og dets beboere, når hun kører forbi det i toget morgen og aften. Hun forestiller sig, at det var hendes liv, for på ydersiden synes det hele at være perfekt og lykkeligt. Det er det dog tværtimod og da hun en morgen ser, at kvinden står ude på altanen med en anden mand, knækker filmen. Knap en dag senere bliver kvinden meldt savnet. Hun er forsvundet sporløst og et vidne har tippet politiet om, at hovedpersonen var blevet set i området samme aften. Selv kan hun ikke huske noget fra aftenen og kæmper imod beskyldningerne, men hvem vil tro på en alkoholiker, med tidligere anmeldelser om at være trængt ind i hendes eksmands hjem og have taget hans nyfødte barn?

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG