Food & Drinks

Drop slankekurene!

1819

2016 var året, hvor jeg formåede at komme op på et total vægttab på ca. 13kg. Det var noget af en bedrift, hvis jeg selv skal sige det. Specielt når man tænker på, at jeg aldrig har haft vægttab som egentligt mål, det har blot været en sidegevinst. Jeg finder det mere effektivt at fokusere på en sund livsstil frem for en slankekur. Det er noget, der holder.

Igennem det meste af min barndom har jeg været overvægtig og altid været klassen tykke pige. Jeg har derfor gang på gang kastet mig ud i diverse slankekure. De viste sig at være særdeles effektive.. I hvert fald den første uge eller to, hvor jeg ofte tabte mig 2-4kg, men så mistede jeg interessen og det blev for tidskrævende og så stoppede jeg, kun for at tage det hele på igen. Hvad jeg hører rundt omkring, kombineret med min egen erfaring, så er slankekure sjældent en success, tvært imod.

Læs også: Lækre fiskedeller med sprød salat

Hvis du spørger mig, så skal man holde sig langt væk fra slankekure og istedet vælge at satse på en decideret omlægning af livsstil. Det behøver ikke at være en drastisk ændring fra den ene dag til den anden. Ud fra egen erfaring kan jeg kun anbefale at starte stille og roligt ud. Find nogle små ting, som er nemme for dig at omlægge. Gør det nemt for dig selv – det skal nemlig ikke føles som en straf at lægge sin livsstil om. Jeg startede fx ud med at hoppe på cyklen istedet for på bussen og samtidig skiftede jeg morgenmaden ud med noget skyr og lækker frugt topping, fedtfattigt yoghurt og/eller en lækker smoothiebowl.

Det var for mig en nem måde at starte ud på. Siden hen er det så, i perioder, blevet til nogle flere og længere gåture, sundere aftensmad, mere frugt og grønt. Nu skal jeg ikke lyde som nogen helgen, for gud, hvor har jeg da også i perioder “syndet” helt vildt (pssst.. december var altså lidt hård for vægten, hæhæ). Indlægget er mere ment som en inspiration til alle jer, der har sat jer et nytårsforsæt at skulle tabe jer eller omlægge jeres livsstil; mit tip til jer er, start stille og roligt ud! Gå efter de små successer og nå dem, fremfor at sigte stort og fejle, det gavner mest i sidste ende. 🙂

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG