Tips & Guides

Kære studenter, tag chancer!

studentertid

Rundt om i landet er studenterne i de sidste dage sprunget ud og et stort TILLYKKE skal lyde til alle de dygtige studenter, der nu skal hver deres vej i livet. I står overfor en skøn, men for mange af jer, også en svær tid. Det er nu, man for alvor skal til at finde ud af, hvem man er, hvad man vil og hvad man skal gøre.

I tror måske, ligesom jeg og mine med studenter gjorde, at I har svarene på alle spørgsmålene og det er en fed følelse og en følelse, I skal have lov til at have og trives i for en stund, men når studentertiden og sommerferien er ovre, så begynder alvoren igen. En del af jer tror måske, at I har hele jeres liv planlagt (eller i hvert fald bare de næste 3-5 år), nogle af jer har ret, medens andre vil finde ud af, at det havde I overhovedet ikke.

Læs også: At fare vild i studiejunglen

For 4 år siden – tilbage i 2012 – da jeg selv blev student, troede jeg, at jeg skulle på universitetet, være journalist og leve et spændende liv med megen rejse og oplevelse, men jeg tog fejl. Derefter troede jeg, at jeg skulle have med kommunikation at gøre, dernæst historie, men om og om igen, tog jeg fejl. Jeg havde fået opfattelsen af, at alle skulle ad universitetsvejen og det skulle jeg da selvfølgelig også. Men universitetslivet var ikke noget for mig – jeg havde hverken tålmodigheden eller lysten til at sidde med hovedet i bøgerne hele tiden, selvom jeg af min omgangskreds blev betegnet som en rigtig nørd – en stræber.

Ligeledes vil en del af jer finde ud af, at I skal af andre veje, end først antaget og det er helt iorden! Også selvom det kan føles som et nederlag – tag det fra én, der selv har oplevet det op til flere gange. Vi er så heldige, at vi bor i et land, hvor vi har lov til at tage fejl og altid kan starte forfra. Tag chancer! På denne måde finder du for alvor ud af, hvem du er og hvis ikke hvad, så i hvert fald hvad du overhovedet ikke skal.

Læs også: Jeg håber på det bedste, forbereder mig på det værste

Jeg prøver ikke på at være en sortseér, tværtimod! Hvis det ikke går, som antaget, så husk på, at I ikke er alene om det og uanset hvor mange gange, I end fejler, så er I stadig et skridt nærmere målet.

Men for nu: lev i nuet og nyd jeres studentertid! Tænk ikke på i morgen, men mor jer!

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG