Personal stuff

Relancering af nytårsforsættet

61

Jeg er ikke så god til det med nytårsforsæt, hvis jeg altså skal være helt ærlig.. Men hvem er egentligt også det? Vi har det med at sætte os nogle lidt for optimistiske mål og problemet er, at vi de første 2-3 uger af det nye år går all in på de forsæt, som vi nu har sat os. Hvis vi altså overhovedet holder så længe.

Måske har vi misforstået meningen med nytårsforsæt? Det er sundt med nogle mål i livet, men er det sundt at sætte mål for sig selv, som man måske godt inderst inde ved, at man ikke får overholdt og derved i den sidste ende faktisk ender op med at skuffe sig selv lidt? Det tror jeg næppe, at det er. Vi styrer os selv i mod nederlagene gang på gang, fordi det jo trods alt er et nyt år og en tid til forandring – det fortæller vi i hvert fald os selv. I år gør jeg det sgu. I år lykkes det. Jeg kan bare mørke det!

Jeg ved ikke med dig, men jeg kan sjældent mærke det, når vi først har passeret uge 3 af det nye år. Så er magien af et nyt år ligesom lidt forsvundet igen og hverdagen har for alvor indhentet os.

.

.

Jeg har revurderet mit forhold til nytårsforsætterne og jeg er kommet til den konklusion, at det er på tide at starte på en frisk. Bare ikke ligesom hidtil. I år vil jeg ikke sætte mig et konkret mål som fx at jeg skal tabe mig 10kg i løbet af 2016. Man kan måske endda kalde det for en form for relancering af mine forsæt.

I år har har jeg valgt at se mere positivt på mig selv og styre mig selv uden om nederlagene og i en mere effektiv retning. Derfor er mine forsæt for 2016 følgende;

.

1. Grine noget mere

2. Spise sundere

3. Ses med venner og familie noget oftere

4. Leve livet noget mere

5. Være mere aktiv

.

.

Jeg kan meget bedre se mig selv i disse forsæt. Bare fordi jeg ikke bliver en sundhedsfreak inden årets udgang, betyder det ikke, at jeg ikke spiser sundere. Mine forsæt handler nærmere om at bevæge sig væk fra nogle dårlige vaner frem for noget andet. Så længe jeg bare bevæger mig i den rigtige retning, så lider jeg heller ikke nederlag.

Hvis man fx sætter sig målet; “Jeg skal tabe mig 10kg” og man så ‘kun’ taber 7kg, så kommer man hurtigt til at se på nederlaget frem for sejren. For jeg nåede jo ikke målet. I stedet burde man jo se det som en sejr; Jeg tabte mig faktisk 7kg!

Og det er så sådan, jeg har valgt at vende og dreje mine forsæt. Jeg håber, at det har vakt inspiration hos dig til at lave dine egne på trods af de efterhånden dårligt omtalte nytårsforsæt. 🙂

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG