Tips & Guides

Gør Det Selv! Efterårsranke

35

Inden vi kaster os ud i nogle Halloween DIYs, så vil jeg lige vise denne fine sag, som kan bruges igennem hele efteråret! Da vi i efterårsferien var ude at gå og plukke æbler, sale kogler og andet fint, fandt jeg også en masse flotte efterårsblade – og hvad er mere efterårsagtigt end flotte blade i gyldne farver?

Jeg vidste derfor med det samme, hvad jeg skulle bruge dem til; en fin ranke, som skulle pynte et eller andet sted i lejligheden. Den er smadder nem at lave og kan snildt laves en lørdag eftermiddag med de små og bedst af alt; så er den komplet gratis at lave, medmindre man ikke har eller kan låne noget sytråd og en nål.

I håbet om at kunne inspirere andre til at lave noget hyggeligt efterårspynt derhjemme, vil jeg derfor vise dig, hvor nemt, den faktisk er at lave!

.

32

Det skal du bruge: blade (som man kan samle hele familien på en hyggelig gåtur), noget sytråd (helst hvid, eller anden farve, som passer til væggen) og en nål.

Tip: hvis du ønsker, at dine blade skal være “flade”, altså så de ikke bukker op i alle mulige retninger, så kan du lægge dem i pres i mellem nogle aviser i et døgns tid efter, at I har været ude at samle dem.

.

31

Derefter klipper du sytråden i den ønskede længde. Et skud fra hofte; så var min snor nok omkring 2 meter lang. Ganske forsigtigt presser du nålen igennem bladet øverst oppe ved stilken, som set på ovenstående billede. For at fæstne bladet til snoren, så den ikke rutscher op og ned; stik nålen igennem hullet endnu engang og efterfølgende ind under snoren for at stramme den godt til. Fortsæt med det ønskede antal blade med nogenlunde samme mellemrum.

Husk at lade en 5-10cm længde sytråd hænge for hver ende, så du har noget at fæstne din ranke med til sidst.

.

Det færdige resultat skulle gerne komme til at se nogenlunde ud som nedenstående billeder.

Tip: når du/I alligevel er ude at samle blade; saml gerne andre fine ting, såsom kogler, kviste og grene, agern mv. og brug dem gerne som pynt. Det ser virkelig hyggelig ud og efteråret kommer helt ind i stuen.

.

37363334

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG