Everything

Mit mål

5

Inden 2014s udgang havde jeg sat mig et mål. Et mål, der måske for mange virker lidt underlig.

Tidligere har jeg været en rigtig læsehest. Lysten til at læse startede allerede inden, jeg faktisk lærte at læse. Derfor sprang lysten også skalaen, da jeg lærte at tyde de små ord. Allerede inden, jeg var helt sikker i læsejunglen, kastede jeg mig med hovedet først ned i bøgerne. Bogserier som Bo & Pia, Troldepus mv. var blandt de første, jeg kunne krydse af min liste. Eftersom jeg altid har været lidt foran min egen alder rent udviklingsmæssigt, begyndte jeg allerede i de små klasser at kaste mig over lidt større serier og værker og inden jeg gik ud af 2. klasse, havde jeg bl.a. færdiggjort Det Lille Hus På Prærien.

Siden da har jeg læst et hav af bøger af vidt forskellige genrer inden for både skønlitteratur og faglitteratur. Fiktion og fakta gik i min læselyst hånd i hånd. Jeg havde ikke en yndlingsgenre, men slugte det hele råt. Alt fra hekse, gys og gru, krimi og teenagekærlighedsnoveller og romaner til konspirationsteorier om aliens, ulykker, historier om kriminalteknologi, fakta om vulkaner og naturkatastrofer i det hele taget, alle former for dyr, natur, historier om oldtidskulturer til fortællinger og konkrete fakta om de største og mest grufulde kriminalsager mv.. Der er ikke et emne, jeg ikke havde været inden om, da jeg nåede 3. klasse. 

Det var selvfølgelig et stort plus, at min skole havde et rigtig godt og spændende bibliotek, der fik mig til at føle mig lidt ligesom Belle, da hun træder ind i Udyrets bibliotek. Jeg satte mig selv en hel del mål og oftest afleverede jeg bøgerne færdiglæst allerede dagen efter, at jeg havde lånt dem i biblioteket. Efter at have læst så langt i mit indlæg nu kommer det sikkert heller ikke bag på dig, at jeg var den i klassen, der afleverede flest boganmeldelser.

Men jo ældre jeg blev, jo sværere havde jeg ved at holde mig i gang. Jo, jeg har da læst Twilight sagaen og The Vampire Diaries tilbage på efterskole og gymnasiet, men efter at være blevet teenager, var det pludseligt sværere at få åbnet en bog. Selvom det havde været det mest naturlige for mig, da jeg var yngre, var det nu blevet en kamp. Endda når jeg havde fået åbnet bøgerne, kunne jeg nogle gange ikke komme videre, selvom jeg faktisk fandt dem rigtigt fangende.

Min interesse for bøger er dog ikke faldet. Jeg køber stadigvæk masser af bøger – vi har fx hele Dan Browns Langdon samling, hele Game of Thrones serien, samt Hunger Games, Maze Runner, Mortal Instruments og diverse single bøger. Det er alle sammen bøger, som jeg/vi har tilføjet vores samling inden for de sidste to år ca.. Hvor mange af disse bøger har jeg så fået læst? 1 – snart 2. Ikke særligt imponerende, vel?

Jeg har dog læst andre bøger det sidste halvandet års tid; The Slayers of Seth, The Fault in Our Stars, World War Z, Gone Girl, I Watch You, I Feel You, I Want You og Fifty Shades of Grey. Og nu er jeg så kun 100 sider fra at være færdig med Inferno.

Jeg vil så gerne blive god til at læse bøger igen – komme i gang med og færdiggøre dem. Derfor har jeg sat mig selv et mål. Det blev faktisk sat ved udgangen af 2014;

I løbet af 2015 skal jeg have læst 12 bøger. Altså én bog pr. måned. Hvor mange har jeg så fået læst indtil nu? 5. Snart 6. Jeg er altså bagud. Plus jeg starter på studie på mandag. Ikke en særlig god kombi. Dog satser jeg stadigvæk på at gennemføre mit mål.

Jeg synes nemlig, at det er en skam, at der ikke bliver læst flere bøger. Specielt når de har haft sådan en stor betydning for min barndom. Derfor håber jeg også så inderligt, at mine børn i fremtiden vil få lige så stor glæde af bøger, som jeg har haft. Men for at det skal kunne lade sig gøre, eller i hvert fald for at fremme det hos dem, så er de jo også nødt til at se og opleve, at mor og far læser en masse bøger – børn afspejler jo deres forældre og dette er netop en egenskab, jeg gerne vil have, at mine børn skal afspejle af mig.

.

Lyder det helt tosset? Eller giver det ikke lidt god mening alligevel?

.

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG