Food & Drinks

Sommer kage

13

I går holdt jeg tøsemiddag – hvilket endte med at blive lavet om til kærestemiddag.

I den anledning havde jeg natten forinden selv været i gang med at bage en kage helt fra bunden. Kagen består af to mandelbunde, en chokolademousse inden i, drysset med lidt nødder inden i også og så er der smurt en lækker hindbærmousse uden på og toppet med blåbær, brombær og jordbær.

Kagen var yderst lækker og der blev spist mere af den, end jeg lige havde regnet med (det er da et godt tegn, er det ikke??) – så vi har ikke meget tilbage i dag!

Hvis i selv skulle have lyst til at afprøve det derhjemme (for det kan klart anbefales!), så får i lige opskriften her.

.

Mandelbund (for én)

200g mandler (blendet til groft mandelmel)

150g rørsukker

3 store æg

Æg og sukker piskes sammen og mandelmelet vendes i. Derefter hældes det i en springform (jeg brugte en på 26cm) og det skal bages ca. 30min ved 175 grader.

.

Chokolademousse

4 pasteuriseret æggeblommer (gem den ene æggehvide til hindbærmoussen)

3dl fløde

75g mørk chokolade

45g sukker

Pisk sukker og æggeblommer godt sammen. Chokoladen smeltes og røres sammen med ægge -og sukker blandingen. Pisk fløden til flødeskum i en anden skål og vend den i blandingen.

.

Hindbærmousse

200g frosne hindbær

Saft af 1 hel citron

Korn af ½ vaniljestang

100g sukker

1 pasteuriseret æggehvide

20g flormelis

2½ dl piskefløde

Varm citronsaft og vaniljekorn op i en gryde sammen med hindbær og sukker. Rør i blandingen, indtil sukkeret er smeltet. Blend det hele til en jævn blanding og pres det derefter igennem en finmasket si (kan også undlades, hvis man ikke har noget imod kernerne, hvilket jeg undlod). Lad blandingen køle af. Pisk æggehvide med flormelis og vend det i blandingen. Pisk derefter fløden til flødeskum i en seperat skål og vend det i moussen.

.

Lad bundene køle af, før i begynder at smøre kagen op. Start med at smøre et lag chokolademousse på den nederste bund og drys med blandede nødder for ekstra smag og bid. Stil den i køleskabet og lad den køle/stivne min. en halv time (gerne lidt længere). Smør endnu et lag chokolademousse på og stil den til at afkøle i køleskabet igen.

Når moussen har fået lov til at stivne nok, kan næste bund blive lagt forsigtigt oven på og man kan smøre hindbærmoussen på kagen. Til sidst toppes den med diverse bær efter lyst! Hvis kagen bliver lavet i godt tid, så sørg for at stille den på køl igen, så kagen ikke begynder at falde sammen og tag den først ud, når den skal spises.

.

Hvis i beslutter jer for at kaste jer ud i det, så er i meget velkomne til at tagge mig med jeres billeder, så jeg kan se jeres lækre kager!

Follow my blog with Bloglovin

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG